Savršeni su za brze poslastice ili neočekivane goste, a sigurno će vam postati omiljeni recept.
Ako tražite ukusan dezert koji možete pripremiti brzo i bez puno čekanja, ovi bakini kolači iz tiganja su pravi izbor.
Mekani, mirisni i jednostavni za pripremu, oduševiće sve koji ih probaju.
Bez potrebe za čekanjem da testo naraste, spremni su za samo nekoliko minuta, a rezultat su kolači koji se tope u ustima.
Sastojci
- višenamensko brašno 180g
- mlaka voda 235ml
- instant suvi kvasac 4g
- so 4g
- prašak za pecivo 4g
- šećer 6g
- maslinovo ulje 1 kašika
- otopljeni puter 30g
Priprema:
- U posudu sa mlakom vodom sipajte so, promešajte, pa dodajte suvi kvasac i opet dobro promešajte. Zatim dodajte brašno, šećer i prašak za pecivo, pa sve dobro izmiksujte mikserom.
- Kada dobijete homogenu masu, sipajte je u vatrostalnu posudu, prekrijte čistom krpom i stavite u rernu na 25 stepeni kako bi smesa brže dobila mehuriće.
- U jednoj posudici pomešajte maslinovo ulje i otopljeni puter. Na dno velikog tiganja rasporedite okruglaste modle i napunite ih smesom koju ste prethodno izvukli iz rerne.
- Kada se sa svih strana zapeku, možete ih dodatno po želji ubaciti u toster, a dok su još vrući premažite ih prelivo mod maslinovog ulja i putera. Možete ih mazati i džemom, čoko kremom ili trećim dodatkom po izboru. Prijatno!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Dezert iz najluđih snova
( Glossy, E.S. )