najlepše iz kuhinje

Bakini kolači iz tiganja su san snova – mirisni su, mekani & tope se u ustima, a spremaju se bez rerne i za tili čas!

Savršeni su za brze poslastice ili neočekivane goste, a sigurno će vam postati omiljeni recept.

Preukusan je i može se jesti bez ičegafoto: Instagram / Printscreen / johnkirkwoodfood

Ako tražite ukusan dezert koji možete pripremiti brzo i bez puno čekanja, ovi bakini kolači iz tiganja su pravi izbor.

 

Mekani, mirisni i jednostavni za pripremu, oduševiće sve koji ih probaju.

 

Bez potrebe za čekanjem da testo naraste, spremni su za samo nekoliko minuta, a rezultat su kolači koji se tope u ustima.

 

Sastojci

 

  • višenamensko brašno 180g
  • mlaka voda 235ml
  • instant suvi kvasac 4g
  • so 4g
  • prašak za pecivo 4g
  • šećer 6g
  • maslinovo ulje 1 kašika
  • otopljeni puter 30g

 

Priprema:

 

  1. U posudu sa mlakom vodom sipajte so, promešajte, pa dodajte suvi kvasac i opet dobro promešajte. Zatim dodajte brašno, šećer i prašak za pecivo, pa sve dobro izmiksujte mikserom.
  2. Kada dobijete homogenu masu, sipajte je u vatrostalnu posudu, prekrijte čistom krpom i stavite u rernu na 25 stepeni kako bi smesa brže dobila mehuriće.
  3. U jednoj posudici pomešajte maslinovo ulje i otopljeni puter. Na dno velikog tiganja rasporedite okruglaste modle i napunite ih smesom koju ste prethodno izvukli iz rerne.
  4. Kada se sa svih strana zapeku, možete ih dodatno po želji ubaciti u toster, a dok su još vrući premažite ih prelivo mod maslinovog ulja i putera. Možete ih mazati i džemom, čoko kremom ili trećim dodatkom po izboru. Prijatno!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Dezert iz najluđih snova