savršena i za tili čas

Sve je gotovo za 15 minuta! Brza mak torta sa belom čokoladom bez pečenja i mnogo muke (RECEPT)

Preukusna poslastica koja se sprema za tili čas i ukusom mami uzdahe 

NAJLEPŠI RECEPT ZA TORTU SA MAKOM BEZ PEČENJA foto: Shutterstock / Viktor1

Postoje dani kada vam se jede nešto slatko, ali nemate vremena da sedite pored šporeta ceo dan. U tim trenucima mak torta može da dođe kao savršeno rešenje.

 

Za njenu pripremu nećete morati da uključite rernu, a ni da izgubite pola dana. Vrlo je jednostavna za pripremu, a ukusom može da parira najlepšim starinskim tortama.

Evo šta je sve potrebno za pripremu:

 

  • 150 g mlevenog maka
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 75 g griza
  • 600 ml mleka 
  • 150 g maslaca 
  • 400 g mlevenog keksa


Priprema:

 

Mleko sipati u šerpu, dodati mak, šećer i vanilin šećer, potom i griz. Promešati žicom. Kuvati oko 10 minuta na laganoj vatri dok se ne zgusne. Potom u vrelu smesu dodati maslac i dobro izmešati.

 

Nakon toga sipati i petit keks i sve lepo sjediniti. Izliti u kalup prečnika 22 cm i staviti da se ohladi u frižideru. 

Glazura:

 

  • 150 g bele čokoalde 
  • 70 ml slatke pavlake


Pavlaku umlačiti, pa u nju dodati čokoladu da se rastopi. Izmešati i preliti kolač. Ukrasiti po ćelji.