nećete pogrešiti

Ukoliko živite u stanu i nemate puno slobodnog vremena, ovih 5 rasa pasa idealni su kućni ljubimci za vas

Mirna narav, manja potreba za kretanjem i minimalno destruktivno ponašanje čine ih idealnim saputnicima u urbanim sredinama.

Ovih 5 rasa idealno je za život u stanufoto: Mike Ruane/Story Picture Agency/ / Shutterstock Editorial / Profimedia

Odabir psa za život u stanu može biti izazov, jer želite ljubimca koji se dobro prilagođava manjem prostoru, nije sklon destruktivnom ponašanju i koji ne zahteva previše fizičke aktivnosti.

 

Neke rase pasa prirodno su mirnije, lakše za održavanje i ne uništavaju nameštaj, te su idealni za stan.

 

U nastavku pogledajte pet rasa koje su najzahvalnije za život u stanu:

 

1. Francuski buldog

 

Francuski buldozi jedni su od najzahvalnijih pasafoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Francuski buldozi savršeni su za život u stanu zbog svoje male veličine i opuštenog temperamenta. Ovi psi ne zahtevaju mnogo fizičke aktivnosti, a njihova potreba za vežbanjem može se zadovoljiti kraćim šetnjama. Veoma su mirni i nisu skloni uništavanju stvari, što ih čini jednim od najboljih izbora za stan.

 

2. Mops

 

Mops će biti najverniji prijatelj kog možete imatifoto: AFF-USA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mopsovi su poznati po svojoj prijateljskoj naravi i sklonosti da provode vreme s vlasnikom, često sklupčani na kauču. Ova rasa je mala i ne traži puno fizičke aktivnosti. Mopsovi su prilično opušteni i obično ne prave štetu po stanu, te su veoma zahvalni za održavanje.

 

3. Ši cu

 

Ovi preslatki psi idealni su za život u stanufoto: Zhang Gaiping / Xinhua News / Profimedia

Ši cu je mala, nežna rasa koja voli miran način života. Iako imaju bujnu dlaku, njihova energija je umjerena, a potreba za šetnjom relativno mala. Ovi psi uživaju u društvu vlasnika, vole se maziti i nisu skloni destruktivnom ponašanju po stanu.

 

4. Bišon friz

 

Bišone ćete obožavatifoto: STR / AFP / Profimedia

Bišon je rasa poznata po svojoj druželjubivosti i lakoj prilagodljivosti na život u zatvorenom prostoru. Iako su energični, lako ih je zadovoljiti kraćim šetnjama i igranjem u stanu. Bišoni nisu skloni uništavanju nameštaja i igračaka, a njihov temperament ih čini odličnim ljubimcima za stan.

 

5. Kavalirski španijel kralja Čarlsa

 

Španijel je miran i umiljat pasfoto: Dirk Shadd / Zuma Press / Profimedia

Ovi psi su mali, mirni i izuzetno prilagodljivi. Kavalirci su zadovoljni manjim prostorom, a iako uživaju u aktivnostima, nisu hiperaktivni i nisu skloni dosadi koja može dovesti do destruktivnog ponašanja. Takođe, obožavaju biti u blizini svojih vlasnika i pravi su kućni ljubimci.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Pas sakuplja otpatke po parkiću