teško mu je bilo

Požurio je, ali dok je stigao — već je nije bilo: Pitanje koje je Hari dobio posle kraljičine smrti slomilo mu je srce

Princ Hari je požurio u Veliku Britaniju čim je čuo da njegova baka nije dobro, a onda su usledili tragični momenti za njega.

Princ Hari doleteo je u Britaniju čim je čuo da mu baka nije dobrofoto: EPA-EFE/Andy Rain

Kada je princ Hari, vojvoda od Saseksa, saznao da je njegova baka, kraljica Elizabeta preminula, čuo je pitanje od princeze Ane, svoje tetke, koje mu je slomilo srce.

 

Hari je bio u Londonu sa suprugom Megan Markl kada ga je tadašnji princ Čarls obavestio da je kraljičino zdravlje loše, što je bilo 8. septembra 2022. Ipak, kako navodi kraljevski autor Robert Džobson, Čarls je zabranio Megan da doputuje u Škotsku.

 

Hari tvrdi da mu je otac rekao da "supruge" ne putuju da vide kraljicu, pa je i Kejt ostala u Londonu s decom. Hari je tada krenuo privatnim avionom na aerodrom Luton, ali dok je njegov avion sleteo, kraljica je već preminula.

 

U memoarima Rezerva je pisao o tome:

 

Kad je avion krenuo da sleće, video da mi se telefon pali i bila je to poruka od Meg. "Zovi me kad vidiš ovo" — pisao je Hari. — Pogledao sam Bi-bi-sijev sajt. Moja baka je umrla. Moj otac je bio kralj.

 

Hari je u avionu saznao za bakinu smrt foto: EPA/IAN STEWART

Nakon što je Hari stigao u Balmoral, sreo se sa tetkom, princezon Anom, koja je boravila tu s 96-godišnjom kraljicom. Harija je tada pitala pitanje koje ga je slomilo.

 

Pitala me da li hoću da vidim baku. Da, hoću.

 

Hari je pisao da je soba njegove bake delovala "nepoznato" kada je došao da je vidi. Taj momenat je bio težak, ali je razmišljao koliko mu je bilo žao što nije video svoju mamu na samom kraju.

 

Princeza Ana, tetka princa Harija i Čarlsova rođena sestrafoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Hari, koji je nedavno napunio 40 godina, rekao je da je bio "u čudu" što je njegova baka radila do poslednjih dana, pa se s premijerkom Liz Tras srela svega 48 sati pre smrti.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva!