29. SEPTEMBRA U MTS DVORANI OD 16h i 19h

Bliži se beogradski Dizni koncert, sastav dopunjen novim članom: 29. septembra u MTS dvorani od 16h i 19h

Diznijev muzički spektakl "Čarobna muzika iz filmova" održaće se u nedelju, 29. septembra u mts Dvorani, u dva termina (16h,19h), a novina trećeg po redu koncerta je i novi član izvođačkog sastava.

foto: Marina Pešić

Već poznatom ansamblu koji izvodi preko 30 numera iz najlepših Diznijevih naslova pridružio se i tekstopisac i kompozitor, ujedno i reper - Milan Sisojević Kendi, koji će pred beogradskom publikom izvoditi pesme "Vakog druga nećeš imati", kao i najpoznatiju numeru iz animacije "Mala sirena" - "Pod morem tim" (Under the Sea).

Kao i tokom majskog koncerta i ovaj, septembarski proteći će uz pratnju Simfonijskog orkestara Vojvodine, pod dirigentskom palicom maestra Mikice Jevtića.


Na poznatoj bini Velike sale mts Dvorane nastupiće uigrani glasovi domaće scene, kako u solo, tako i u duetima, a među njima su Zoe Kida, Marko Luis, Zejna, Dupan Svilar, glumci Jelena Gavrilović, Milan Antonić i drugi, a numere "Sad je kraj", "Životni krug", "Medo, gde si ti" samo su neke od celokupnog programa koje će se tokom dvočasovnog koncerta slušati.

 

foto: Marina Pešić


Kao novi član stare postave Kendi navodi da je neko ko je odrastao na Diznijevim pesmama, neko ko ih peva na karaokama i neko ko je potajno priželjkivao da ih izvede, te da bolji izbor sa novim članom nije mogao biti osmišljen:

"Desila se prilika i sada imam ozbiljan zadatak, Uživam u pripremama kako vokalnog, tako i scenskog nastupa, pesme su prosto vrckave i daju prostora za igru. Aladin po mom mišljenju ima najbolji soundtrack od svih Diznijevih crtaća, a i ja sam godište koje je u real-time-u moglo da sluša predobrog Robina Vilijamsa ili da igra Aladina na Segi uz isti taj soundtrack, doduše 8-bitni."

 

foto: Marina Pešić


Sad već tradicionalni koncert predviđa identičan raspevani repertoar. Na srpskom jeziku izvodiće se legendarne pesme iz animacija - “Mala sirena”, “Vajana”, “Mulan”, “Kralj lavova”, “Aladin”, jednako kao iz crtaća “Zaleđeno kraljevstvo”, “Lepotica i zver”, "Želja" i mnoge druge.

Podsetimo, Diznijevi koncerti održavaju se u gradovima širom sveta. među kojima se i Beograd upisao na mapu onih koji imaju priliku da budu domaćin spektakla, sa licencom izvođenja, uz vizualne sadržaje i učešće simfonijskih orkestara.
Uz isključivo instrumentalne nastupe, variraju i multimedijalne produkcije sa solistima i horovima.

 

FOTO: Marina Pešić
FOTO: Marina Pešić
FOTO: Marina Pešić
FOTO: Marina Pešić
FOTO: Marina Pešić
FOTO: Marina Pešić