Obradujte ukućane savršeno kremastim Lambada kockama bez jaja
Mnogima omiljen kolač Lambada postoji u bezbroj varijanti, a mi vam donosimo jednu od najboljih - u pitanju je recept bez jaja, tako da ćete moći da uživate u njemu danima, naravno, ako potraje toliko.
Sastojci koji su potrebni po receptu za Lambada kolač:
100 g šećera
1 vanilin šećer
1,5 kašičica soda bikarbone
250 ml vode
2 kašike džema od višanja
3 kašike ulja
50 g mlevenog keksa
200 g oštrog brašna
Za biskvit:
1 litra soka od narandže
narendana kora narandže
6 kašika šećera
Za fil:
600 ml mleka
150-200 g petit keksa
6 kašika šećera
200 g margarina
80 g gustina
1 kašičica arome vanile
Glazura:
5 kašika ulja
2 kašike vode
150 gčokolade za kuvanje
Priprema:
- U posudu sipajte vodu, vanilin šećer, šećer, ulje i džem od višanjam, i sve dobro izmešajte.
- Lagano dodajte brašno, sodu bikarbonu i keks, i mešajte dok ne postane glatka smesa bez grudvica.
- Ispecite smesu u plehu od 35x25 cm - posudu obložite pek papirom, sipajte smesu i pecite oko 15 minuta na 180 stepeni.
- Dok peckate koricu, dalje spremajte ''žele'' od narandže:
- U malo soka od narandže razmutite puding, a ostatak sipajte u šerpu, dodajte šećer i narendajte pomorandžu.
- Kuvajte dok ne provrti, zatim dodajte umućeni puding i nastavite sa mešanjem.
- Kad se zgusne, kratko ga prohldite pa sipajte preko ohlađenog bisvkita, a potom po ''želeu'' stavite red keksa.
- Da biste napravili fil razmutite gustin u malo mleka, a ostatak sa aromom vanile i šećerom stavite na vatru.
- Dodajte gustin u vrelo mleko i mešajuću čekajte da se zgusne.
- Pokrijte ga folijom i čekajte da se ohladi na sobnoj temperaturi.
- Izmiksajte fil, dodajući margarin, zatim filujte red keksa i stavite u frižider na sat vremena.
- Kad se kolač ohladi, spremajte glazuru: Otopite čokoladu sa malo vode i ulja i postpite preko kolača.
- Najbolje da kolač odstoji preko noći u frižideru pre služenja.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video