SOČNE I LAGANE

Najsočniji kolač bez jaja: Nežne Lambada kocke se bukvalno tope u ustima (RECEPT)

Obradujte ukućane savršeno kremastim Lambada kockama bez jaja

Osvežavajući ''Lamada'' kolač bez jajafoto: Printscreen/Youtube/Natašine Slastice

Mnogima omiljen kolač Lambada postoji u bezbroj varijanti, a mi vam donosimo jednu od najboljih - u pitanju je recept bez jaja, tako da ćete moći da uživate u njemu danima, naravno, ako potraje toliko.

 

Sastojci koji su potrebni po receptu za Lambada kolač:

 

100 g šećera 

1 vanilin šećer

1,5 kašičica soda bikarbone

250 ml vode

2 kašike džema od višanja

3 kašike ulja

50 g mlevenog keksa

200 g oštrog brašna

 

Za biskvit:

 

pudinga od vanile

1 litra soka od narandže

narendana kora narandže

6 kašika šećera

 

Za fil:

 

600 ml mleka

150-200 g petit keksa

6 kašika šećera

200 g margarina

80 g gustina

1 kašičica arome vanile

 

Glazura:

 

5 kašika ulja

2 kašike vode

150 gčokolade za kuvanje

 

Priprema:

 

  • U posudu sipajte vodu, vanilin šećer, šećer, ulje i džem od višanjam, i sve dobro izmešajte.
  • Lagano dodajte brašno, sodu bikarbonu i keks, i mešajte dok ne postane glatka smesa bez grudvica.
  • Ispecite smesu u plehu od 35x25 cm - posudu obložite pek papirom, sipajte smesu i pecite oko 15 minuta na 180 stepeni.
  • Dok peckate koricu, dalje spremajte ''žele'' od narandže:
  • U malo soka od narandže razmutite puding, a ostatak sipajte u šerpu, dodajte šećer i narendajte pomorandžu.
  • Kuvajte dok ne provrti, zatim dodajte umućeni puding i nastavite sa mešanjem.
  • Kad se zgusne, kratko ga prohldite pa sipajte preko ohlađenog bisvkita, a potom po ''želeu'' stavite red keksa.
  • Da biste napravili fil razmutite gustin u malo mleka, a ostatak sa aromom vanile i šećerom stavite na vatru.
  • Dodajte gustin u vrelo mleko i mešajuću čekajte da se zgusne.
  • Pokrijte ga folijom i čekajte da se ohladi na sobnoj temperaturi.
  • Izmiksajte fil, dodajući margarin, zatim filujte red keksa i stavite u frižider na sat vremena.
  • Kad se kolač ohladi, spremajte glazuru: Otopite čokoladu sa malo vode i ulja i postpite preko kolača.
  • Najbolje da kolač odstoji preko noći u frižideru pre služenja.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

 

Bonus video