Ako volite kupus salatu, probajte da je napravite po nešto drugačijem receptu koji garantuje kremasto savršenstvo ukusa!
Salate su mnogima neizostavan deo bilo koje trpeze i predjela, pa domaćice vole da se poigravaju ukusima i receptima.
Ako pripremate slavsku trpezu i služite pečenje, uz njega možete poslužiti i ovu, malo drugačiju veziju kremaste kupus salate. Ukoliko volite da jedete kupus salatu, ova verzija je mnogima još i bolja od obične.
Uz dodatke jaja, majoneza i kačkavalja, uživaćete u ovoj varijanti kupus salate koju možete služiti uz slavsko pečenje, ali i uz bilo koje meso uz ručak!
Sastojci
- 600 g svežeg kupusa
- 3 kuvana jajeta
- 300 g kačkavalja
- 1 mladi luk
- 4 čena belog luka
- 3 kašike majoneza
- so, biber (začini po ukusu)
Priprema
- izrendajte i posolite kupus, a potom izrendajte skuvana jaja i kačkavalj.
- Mladi luk iseckajte, kao i beli luk. Sve pomešajte, pa začinite.
- Dodajte i majonez.
- Ako želite da salata izgleda zanimljivije, možete je aranžirati u poluloptu, ukrasiti dno mladim lukom sa svih strana, a preko izrendati žumance.
Bonus video
FAŠIRANE ŠNICLE KAKVE DO SADA NISTE PROBALI! Porodica Stefanović OČARALA receptom u kulinarskoj emisiji "Majke i snajke"
( Glossy )