Sad ćete sigurno da kažete, ma to nije moguće, ali zapravo jeste, zato pogledajte o čemu je reč
U današnje vreme kada su naminice postale veoma skupe i žene sve manje imaju vremena za kuvanje potrebno je biti pravi čarobnjak ako želite da svojoj porodici obezbedite svakog dana kuvane obroke.
Nekada su domaćice smišljale načine na koje mogu da od što manje namirnica naprave što više ukusnih obroka, a evo kako da od samo kilogram mesa spremite čak 3 ručka.
Faširane šnicle spremite i pečete odmah od polovine smese, a drugu polovinu, podlite još na dva dela i od nje pravite prostala dva ručka.
Faširane šnicle
Potrebno je:
pola kilograma mlevenog mesa
glavica luka
1 jaje
2 čena belog luka
prezle
začini po ukusu
Priprema:
Luk isitnite u blenderu, pa dodajte u meso. Jaje takođe dodate u meso, zatim sitno iseckan beli luk, prezle i začine, so, biber, šta volite. Rukom umesite testo i odvajajte kuglice od kojih ćete razvući pljeskavice. Pržite ih na vrućem ulju i uživajte u savršenom ukusu ovog specijaliteta.
Paštašuta i špagete bolonjez
Za pripremu ova dva jela možete koristiti isti nadev.
Sastojci:
- 2 glavice luka
- 2 šargarepe
- 1 parče celera
- pola kilograma mlevenog mesa
- peršun svež
- za bolonjez sos od paradajza
Priprema:
Luk, šargarepu, celer isitnite u blender, pa prodinstajte na malo ulja. Zatim dodajte meso i začine i stavite da se dobro uprži. Zatim polovinu ostavite u jednu plastičnu posudu, polovinu u drugu.
Ako ne želite odmah da spremate sva tri ručka, ove smese stavite u plasične posude i zamrznite. Kad hoćete da ih upotrebite, nekoliko sati ranije izvadite da se odmrzne.
Za paštašutu skuvajte makarone, meso stavite samo malo da se ugreje u tiganj i kad su makarone gotove pomešajte sa mesom. Za bolonjez stavite meso u šepru, dodajte kuvani paradajz i ukrčkajte. Dodaje začine. Obarite testeninu i ručak je gotov za manje od 10 minuta.
Bonus video:
Jaja na oko sa feta sirom