NJAMI

4 sastojka i samo 10 minuta: Recept za Lepinje iz tiganja - odlična su zamena za hleb, a uz kajmak i ćevape se TOPE

Mekane, mirisne, a idu uz sve

Recept za lepinje za 10 minuta foto: Shutterstock / Svetlana Monyakova

Ponekad se desi da vam uveče nestane hleba ili je napolju tolika vrućina da vam se ne mili da izađete napolje.

 

U tim trenucima pokušavamo da se dosetimo nekog recepta za mekike, uštipke, brze kiflice ili možda - lepinje.

 

Ove su savršene, jer se brzo spremaju, a još brže nestaju sa tanjira.

 

Sigurno ste nestrpljivi da vidite kako je moguće napraviti lepinje za samo 10 minuta.

 

 

Potrebno je: 

 

  • 15 g kvasca
  • 250 ml mlake vode
  • kašičica šećera
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • oko 400 g mekog brašna

 

Najukusnije lepinje iz tiganja za tili čas foto: Shutterstock

 

Priprema:

 

U vanglicu stavite kvasac, mlaku vode, kašičicu šećera i 3 kašike maslinovog ulja. Promešajte da se kvasac istipi pa dodajte malo po malo 400 g brašna (meko tip 400) i so.

 

Zamesite lepo testo i ostavite da nadođe. Kada je nadošlo, podelite ga na 7 lotpica. Svaku lopticu razvucite u krug. Poređajte ih na krpu, pokrite drugom krpom i ostavite malo da naraste. Pecite ih u tiganju bez ulja na srednjom temperaturi.