PRSTE DA POLIŽEŠ

Kako da palačinke NE BUDU ŽILAVE i imaju isti ukus i kad se OHLADE? 1 trik za koji SIGURNO niste znali

Tajna je u jednom sastojku koji morate dodati i vaše palačinke će postati nestvarno ukusne.

Palačinkefoto: Shutterstock/Africa Studio

Palačinke su jedna od omiljenih, ali i najbržih poslastica za spremanje. U poslednjem periodu američka verzija preti da ih nadvlada, ali ipak i dalje postoje oni koji nikad ne bi menjali stari dobri ukus.

 

Verovatno vam se često desilo da vam palačinke budu žilave i ne ispadnu baš onako kako ste vi zamislili. Međutim, postoji jedan trik koji će smesi dati poseban ukus i sprečiti pojavu žilavosti testa.

 

Sve što je potrebno jeste da počnete da pravite smesu kao i dosad, samo obratite pažnju na jednu malu izmenu. Bitno je da belanca odvojite od žumanaca i stavite ih na stranu. Kada ste pomešali sve sastojke, osim belanaca, onda od njih napravite mekši sneg i dodajte ih u smesu.

 

foto: Viktory Panchenko/Shutterstock

Nežno ga umešajte u smesu i pratite šta će se dalje desiti. Sneg će im dati mekoću i penastu strukturu, a zahvaljujući tome, čak i kad se ohlade, neće biti žilave.