Ako tražite recept za kolačiće za pripremu u poslednjem trenutku, imamo fantastičnu ideju za vas.
U vreme novogodišnjih i božićnih praznika, domaćice vole da isprobavaju nove recepte i pripreme dotad neisprobane poslastice.
Ako volite medenjake i ovaj period godine, onda je izbor deserta za vas očigledan: novogodišnji medenjaci.
Miris kuće na cimet i med, a još ako dodate i kuvano vino kada mališani zaspu, dobićete potpuni ugođaj.
Priprema ovih kolačića nije komplikovana, a deca će se baš obradovati.
Sastojci:
- 150 g putera
- 150 g meda
- 350 g brašna
- 2 jajeta
- 1 kašičica sode bikarbone
- malo cimeta
Priprema:
Prvo pomešajte brašno i sodu, pa dodajte cimet, a onda i rendani puter. To sve dobro sjedinite.
Potom sipajte jaja i lepo promešajte, pa dodajte med, umesite testo i umotajte ga u providnu foliju.
Stavite u frižider na sat vremena, a onda uzimajte malo po malo smese i oblikujte je u kuglicu koju ćete spljoštiti rukama.
Medenjake poređajte u pleh koji je obložen pek papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta.
Ukoliko želite da ih ukrasite, istopite 100 grama mlečne čokolade sa slatkom pavlakom, pa ih ukrasite po želji. Dodajte i bombone ili ukrasne jestive perlice.