preukusno

BRZO se pripremaju, a ukus se DUGO pamti: Recept za najbolje NOVOGODIŠNJE MEDENJAKE

Ako tražite recept za kolačiće za pripremu u poslednjem trenutku, imamo fantastičnu ideju za vas.

foto: Shutterstock/Natali Ximich

U vreme novogodišnjih i božićnih praznika, domaćice vole da isprobavaju nove recepte i pripreme dotad neisprobane poslastice.

 

Ako volite medenjake i ovaj period godine, onda je izbor deserta za vas očigledan: novogodišnji medenjaci.

 

Miris kuće na cimet i med, a još ako dodate i kuvano vino kada mališani zaspu, dobićete potpuni ugođaj.

 

Priprema ovih kolačića nije komplikovana, a deca će se baš obradovati. 

 

Sastojci:

 

  • 150 g putera
  • 150 g meda
  • 350 g brašna
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • malo cimeta

Priprema:

 

Prvo pomešajte brašno i sodu, pa dodajte cimet, a onda i rendani puter. To sve dobro sjedinite.

 

Potom sipajte jaja i lepo promešajte, pa dodajte med, umesite testo i umotajte ga u providnu foliju.

 

Stavite u frižider na sat vremena, a onda uzimajte malo po malo smese i oblikujte je u kuglicu koju ćete spljoštiti rukama.

 

Medenjake poređajte u pleh koji je obložen pek papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta.

 

Ukoliko želite da ih ukrasite, istopite 100 grama mlečne čokolade sa slatkom pavlakom, pa ih ukrasite po želji. Dodajte i bombone ili ukrasne jestive perlice.