volela je lep život

Ko je bila Ivana Tramp? Za sebe je govorila da je PRVA DAMA, živela je svaki dan kao da joj je poslednji!

Tokom života nije prihvatala mrvice, već je uvek želela da bude na vrhu

foto: - / Everett / Profimedia

Ivana Tramp, bivša supruga nekadašnjeg predsednika Amerike, Donalda Trampa, rođena je u Čehoslovačkoj, gde je započela karijeru supermodela.

 

Ona je bila medijska ličnost, manekenka, modni dizajner i još mnogo toga. Ceo život je živela trudeći se da bude u svemu najbolja, pa je često sebe nazivala "prvom damom", iako to nije bila, samo zato jer je bila prva supruga Donalda Trampa. 

 

 

Rođena je 20. februara 1949. godine u malom gradu u Češkoj. Živela je u Kanadi do 1970. godine kada se preselila u SAD, gde se udala za Donalda Trampa 1977. godine.

 

Njihova ljubav je trajala sve do 1992. godine kada su odličili da se razvedu. Ubrzo je Ivana pokrenula svoju liniju garderobe i nakita, koji je mogao da se kupi u lukuznim buticima širom Evrope.

 

Svoju decu je veoma konzervativno vaspitala, a bila je i pomalo prostodušna, a mnoge je nerviralo to što uvek govori ono što joj je na umu.

 

Ivana Trampfoto: Profimedia

 

I tokom života je zadržala iste životne principe kao i u mladosti, i ono što je najbitnije - živela svaki dan kao da je poslednji.

 

Otac Čeh i majka Austrijanka su od najranijeg detinjstva ćerku učili da će je jedno rad i takmičarski duh dovesti do cilja. Do 12 godine dobila je četiri uloge u filmu i učestvovala u skijaškim takmičenjima.

 

Jednom sam dobila loše ocene u školi i moj otac je odlučio da me za kaznu zaposli u fabrici cipela. Posle tri nedelje molila sam ga da mi da još jednu šansu da popravim ocene. Tad sam naučila sve o disciplini koja je potrebna u životu da bi nešto uradio - izjavila je jednom prilikom.

 

 

Pre nego što je upoznala Donalda Trampa, Ivana se sa 18 godina zabavljala sa skijašem iz kluba - Georgom Sirovatkim zbog koga se preselila u Prag.

 

Upisala je fakultet i diplomirala na odseku za psihologiju. Pred sam kraj fakulteta počela je da se bavi modelingom. 

 

Ivana je upoznala Donalda u Njujorku u čuvenom restoranu u kojem je nemoguće naći mesto. Sa njim je dobila troje dece, Donalda Džuniora, Ivanku i Erika. Decu je vaspitala na isti način kao što su njeni roditelju nju vaspitali.

 

foto: Fonet

 

- Decu morate da uposlite. Išli su na sport, časove klavira i dopunsku nastavu. Imali su novca, ali taman toliko da mogu da odu sa prijateljima na parče pice i piće. Ako im previše date oni polude. Znam dosta dece svojih poznatih prijatelja. Zbog dokolice se drogiraju, troše novac uzaludno i uništavaju svoj život i život roditelja. Ja sam bila majka koja se avionom vozi u prvoj klasi, a moja deca u ekonomskoj. Jednom se Ivanka požalila zato što nije sa mnom. Rekla sam joj: "Kad ti budeš mogla da platiš prvu klasu sedećeš sa mnom - bila je iskrena.

 

Ivana je tvrdila da Donald nije znao da komunicira sa decom i da je njegov jedini način bio poslovni način.

 

 

U američkim medijima su mogli da se pročitaju natpisi i koji su govorili o tome da Donald vara Ivanu sa glumicom Marlom Mejpls.

 

Nakon razvoda dobila je čitavo bogatstvo. Imala je kuću na Majorci i San Tropeu. Izuzetno je volela tople predele i more. 

 

Ivana Tramp je napisala nekoliko knjiga o svom životu i kako treba da se odnosite prema muškarcima. U knjizi "Preživeti razvod" pisala je o svojim iskustvima i iskustvima prijateljica.

 

foto: Profimedia

 

Ivana je svaki dan živela kao da joj je poslednji. 

 

Njena porodica je danas poslala saopštenje u kojem izražava žaljenje zbog smrti Ivane Tramp. Imala je 73 godine.