bajkovito

Smeta joj epitet arapske princeze, a živi u luksuzu: Ovo niste znali o životu srpske manekenke Anike Božić (FOTO)

Anika je po struci diplomirani komunikolog, te ne želi da se o njoj  stvara pogrešna slika koja govori u prilog da joj je jedina vrednost - udaja za bogatog biznismena. 

foto: Instagram Printscreen

Srpska manekenka Anika Božić nekoliko godina je u braku za bogatog biznismena Jusufa Al-Sarraja sa kojim je dobila naslednika. 

 

Iako neretko na svom Instagam profilu prikazuje luksuz, ezgotična putovanja i skupocene odevne kombinacije Anika govori da bi volela da je publika prepoznaje po dosadašnjim uspesima, međunarodnim saradnjama sa svetskim brendovima, ali i diplomi novinara koju je stekla na Fakultetu političkih nauka. Stoga se prisetila svog školovanja koji joj je inspirativniji od statusa "arapske princeze".

 

 

 

— Imali smo čuvena predavanja kod profesora Čupića (profesor sociologije na Fakultetu političkih nauka, prim.aut) On je pričao o najboljim socijalnim klasama i koji je najbrži način da se pređe iz jedne u drugu. To je udaja. Mislim da je to u društvenom smislu uvek najinteresantnije. Recimo, čitala sam neke statistike gde su od 10 najbogatijih žena na svetu, njih devet su to stekle ili porodično ili od muža. Žene su i dan-danas mnogo slabije plaćene, iako se nalaze na veoma odgovornim pozicijama, čak i da se nalaze na istim pozicijama kao muškarci, one su i dalje manje plaćene. Tako da eto, od svega što sam ja radila ili što nisam radila, medijima je ipak najinteresantnije to za koga sam se ja udala. I to ne smatram ništa lično, nego naprosto vidim da se to tako odnosi na sve žene. To moramo da promenimo — istakla je Anika koja smatra da samosvesne žene same bore za svoj opstanak.

 

Nakon studija u Beogradu, Božićeva je upisala master na prestižnom fakultetu u Parizu, a ova činjenica ju je dovela i do mesta modnog novinara koji se pojavljuje na eminentnim međunarodnim dešavanjima.

 

Putem svog Instagram profila veoma retko deli fotografije u društvu supruga  Jusufa, iako joj je najveća životna podrška.

 

foto: Instagram Printscreen