obeležavamo

Najlepši pokloni su — BESPLATNI: 4 sitnice kojima nekome možete ulepšati dan na Međunarodni dan tolerancije

Ljudi su prirodno različiti, te u održanju njihove autentičnosti i posebnosti samo tolerancija može da garantuje opstanak ljudima koji se razlikuju ili mešovitim zajednicama u svim delovima sveta.

foto: Shuterstock/Poznyakov

Međunarodni dan tolerancije ustanovljen je 1995. godine, a za obeležavanje ovog dana organizacija Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu UNESCO odredila je 16. novembar. Na ovaj dan sve treba da podseća na međusobno poštovanje i uvažavanje drugačijih od nas!

 

 

U vezi sa ovim uvek možemo i mi biti deo procesa održanja tolerancije, te tako svojim gestovima nekome ulepšati dan:

 

  1. Svakim danom, počevši od danas koristite svoje pravo na mišljenje i pisanje, te druge ljude učinite vrednim, tako što ćete u neformalnim razgovorima isticati važnost različitosti i na svojim društvenim mrežama deliti iste stvari.
  2. Uvek možete drugima pokloniti zagrljaj, možete ih bodriti, ohrabriti i podržati jedinstvenost koju neka osoba ima. 
  3. Provodite vreme sa različitim ljudima, ispijajte kafe, šetajte se i time dajte primer svim ljudima da je tolerancija lepo osećanje - učinićete je vidljivijom.  
  4. Ulepšajte dane onima koji se osećaju neprihvaćeno tako što ćete im pokloniti nešto. Neka to bude čokoladica, buket cveća ili nešto šta bi tu osobu obradovalo.