jednostavno za pripremu

Ovakvo posno pecivo još niste probali: Slasna MANASTIRSKA PITA koja će postati vaša omiljena (RECEPT)

Iznenadiće vas koliko je izdašna i ukusna s obzirom na to da se za njenu pripremu koristi tek nekoliko sastojaka

foto: Shutterstock

Neobična mešavina najjednostavnijih namirnica dovoljna je za ukusan i bogat doručak koji se pamti.

Sastojci:

 

 

  • 150 grama soje
  • 4-5 krompira srednje veličine
  • 3 veće glavice crnog luka
  • so, suvi biljni začin biber po ukusu
  • ulje
  • kore za pitu


Priprema


Oljuštite i skuvajte krompir. Soju potopite u toplu vodu, pa kad nabubri ocedite je i sastavite s prohlađenim krompirom.


Na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, pa dodajte krompir i soju, suvi biljni začin, so, biber.


Smesom premažite kore za pitu poprskane uljem, pa preklopite kore i uvijajte s jedne strane kao sarmu.


Ređajte u nauljen pleh, pa popskajte uljem i pospite soli po ukusu.
Pecite na 190 stepeni dok ne dobije rumenu boju.


Nakon što se pita ispeče, prekrijte aluminijumskom folijom ili čistom krpom.