Postoje dve opcije pripreme ovog sosa, a vi birate da li će to biti jaftinija ili skuplja varijanta!
Ukoliko vam se jede ukusno jelo, a da vam ne oduzima mnogo vremena, beli sos sa piletinom koji ćete preliti preko paste će biti pravi izbor za vas.
Sastojci:
- Pileće belo meso
- Maslinovo ulje
- Pavlaka za kuvanje
- Kari
- Beli luk u prahu
- Vegeta
- So
- Integralne paste (ukoliko se zdravije hranite)
*Jeftinija varijanta:
- Pileće belo meso
- Pavlaka
- Jestivo ulje
- Kašičica senfa
- Pasta
- Vegeta
- So
Priprema:
Iseckajte piletinu na kockice. Nakon toga pomešajte so, vegetu, beli luk u prahu i malo karija! Začine pospite po mesu! Zagrejte dobo ulje! Nakon toga dodajte piletinu. Pržite je dok ne porumeni! Kada piletina dobije odgovarajuću boju, dodajte pavlaku za kuvanje ili u jeftinijoj varijanti kiselu pavlaku i kašičicu senfa. Kuvajte dok ne dobiju gustinu koja vama odgovara.
U isto vreme stavite posoljenu vodu da bi skuvali paste. Nakon što voda provri stavite paste i kuvajte 7-8 minuta, odnosno dok pasta ne dobije ukus koji vi volite!
Uživajte!