Svi će vam tražiti recept!
Sastojci:
- pileće belo meso
- 4 kašike brašna
- 180 grama kisele pavlake
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 50 grama margarina
- 3-4 kašike ulja
- 1 kašičica senfa
- 1 kašika suvog začina
- so i biber po ukusu
- peršun, praziluk po ukusu
Priprema
Sipajte ulje u tiganj, pa mu dodajte margarin i nakon što se sve zagreje ubacite posoljenu i pobiberenu piletinu prethodno isečenu na tanke šnicle, dodajte so i biber po ukusu. Pržite po minut s obe strane, pa izvadite.
Zatim u istoj masnoći na srednjoj vatri propržite sitno seckan crni luk, pa sklonite, dodajte brašno, propžitekoji minut. Potom sipajte celu kiselu pavlaku i senf. Mešajte kako biste dobili kompaktnu masu, pa vratite u tu tu mešavinu pileće meso, poklopite i ostavite da se krčka 10-15 minuta. Kad bude pri kraju, dodajte sitno sečen beli luk i suvi začin i pržite još nekoliko minuta.
Na kraju pospite peršunom ili sitno seckanim peruškama praziluka ako želite.
Služite s mladim krompirom, pirinčem, graškom...