Na prvi pogled u pitanju je obična kremasta poslastica, ali kada se iseče parče dobijate dezert koji će i izgledom oduzeti dah
Potrebno:
Za patišpanje:
- 375 g maslaca
- 390 g šećera
- 2 vanil šećera
- 6 jajeta
- 390 g brašna
- 6 kašika mleka
- prehrambena boja: ljubičasta, plava, zelena, žuta, narandžasta i crvena
Za fil:
- 250 ml slatke pavlake
- 200 g bele čokolade
Priprema
Slatki pavlaku zagrejati do ključanja zatim preliti izlomljenu čokoladu i ostaviti 2-3 minuta, a onda promešati da se sva čokolada istopi. Ostaviti 2-3 sata na sobnoj temperaturi da se smesa prohladi, a onda staviti u frižider na sat vremena. Kada se smesa skroz ohladila, izvaditi iz frižidera i mikserom umutiti u kremast fil.
Maslac, šećer i vanilu izmiksati, zatim dodati jedno po jedno jaje. Sipati brašno i sve promešati da se smesa ujednači, a zatim na kraju dodati mleko. Smesu podeliti na 6 jednakih delova, zatim ih obojiti u ljubičastu, plavu, zelenu, žutu, narandžastu i crvenu boju. Patišpanje peći na 200 °C oko 12-13 minuta, u plehu veličine 18-20 cm.
Na tacnu staviti prvi patišpanj, zatim ga prefilovati sa dve kašike fila i tako raditi naizmenično dok imate patišpanje. Na kraju celu tortu prefilovati i ukrasiti po želji.