Sa sezonom jagoda stižu i recepti za primamljive poslastice koje moramo isprobati, a jedna od takvih jeste i ovaj predivni voćni krem rolat
Sastojci za biskvit:
6 jaja
250 g šećera
2 kašičice ulja
2 kašičice praška za pecivo
½ kašike soli
2 kašičice ekstrakta vanile
185 g brašna
40 g šećera u prahu
Sastojci za krem:
250 g šećera
225 g krem sira
1 kašika ekstrakta vanile
300 g jagoda
Priprema:
Zagrejte rernu na 160 Celzijusa.
U posudi umute jaja, oko dva minuta, pa dodajte šećer i mutite dok se ne sjedine svi sastojci.
Dodajte ulje, prašak za pecivo, so i ekstrakt vanile.
Dodajte brašno pa mešajte drvenom kašikom dok se svi sastojci ne sjedine i dobijete jednoličnu smesu.
Izlijte testo u pleh za pečenje obložen masnim papirom i ravnomerno ga rasporedite.
Pecite 10 do 15 minuta.
Na kuhinjskoj radnoj površini raširite krpu i pospite je šećerom u prahu.
Kada kora bude gotova, preokrenite je na krpu i podignite kako biste koru zarolali.
Stavite je u frižider da odstoji 20 do 30 minuta.
U posudi pomešajte krem sir, šećer i ekstrakt vanile.
Stavite kremu na stranu.
Izvadite koru na radnu površinu i odmotajte je.
Smesu od krem sira ravnomerno rasporedite po kori, preko nje poređajte naseckane jagode i onda umotajte koru u rolat.
Pospite rolat šećerom u prahu.
Ostavite u frižider i iseckajte pre posluživanja.