I bez mesa na koje smo navikli, možemo uživati u obroku.
Sastojci:
150 g leća (potopiti u vodu sat vremena)
150 grama šampinjona
100 grama oraha
1 ljubičasti luk
dva čena belog luka
maslinovo ulje
seckani peršun
dimljena paprika
himalajska so
Bio vegeta po potrebi
crni biber
zelena salata, kajzerice
Priprema:
Na maslinovom ulju propržiti luk, dodati naseckane šampinjone, sve napisane začine i dimljenu papriku. Kada se ohladi, u blender staviti orah, oceđeno leće, preostale šampinjone, luk, peršun....blendajte dok se sve ne sjedini. Ostaviti u frižideru pola sata i onda praviti pljeskavice po željenom obliku. Premažite ih maslinovim uljem i pecite na 200 stepeni u rerni sa pek papirom. Spremite kajzerice, zelenu salatu i luk za serviranje. Prijatno.
Po želji možete dodati sveže povrće.