Bela čokolada, kokos, slatka pavlaka... Rafaelo kokos torta iz snova!
Sastojci:
500 ml slatke pavlake
400 gr kisele pavlake
100-120 kokosa + za posipanje
100 gr šećera u prahu
200 gr bele čokolade
500 gr keksa (16 parčića za jedan red torte)
Priprema:
Belu čokoladu otopite (na pari ili u mikrotalasnoj).
Dok se čokolada otapa, umutite slatku pavlaku da bude čvrsta (ali ne preterati). Dodajte kiselu pavlaku, najbolje ona sa većim procentom masnoće. Dodajte šećer u prahu, pa sve to kratko izmutiti (ili ručno izmešajte).
U tu smesu sipajte otopljenu belu čokoladu. Sve promešajte.
Dodajte 100-120 grama kokosa. Promešajte.
U jednu činijicu sipajte mleko (ili sok). Ređajte keks, prethodno umočen u mleko, na tacnu ili na pleh. Dovoljno vam je 16 keksića za jedan red (4x4).
Na svaki red keksa dodajte krem (možete 4 pune kašike krema po redu keksa).
Ponovo slažite keks, pa krem. Još jedan red keksa, pa krema, pa još jedan red keksa i krema kojim ćete premazati ceo kolač; ukrasite kokosovim brašnom
sa svih strana ili nečim drugim, po želji.
Ostavite u frižider da se stegne, najbolje da prenoći.