fantazija

NITI SE ŠTA KUVA, NITI SE PEČE: Najkremastija KOKOS torta za 20 minuta (RECEPT)

Bela čokolada, kokos, slatka pavlaka... Rafaelo kokos torta iz snova!

foto: Shutterstock

Sastojci:

 

500 ml slatke pavlake

400 gr kisele pavlake

100-120 kokosa + za posipanje

100 gr šećera u prahu

200 gr bele čokolade

500 gr keksa (16 parčića za jedan red torte)

 

Priprema:

 

Belu čokoladu otopite (na pari ili u mikrotalasnoj).

 

Dok se čokolada otapa, umutite slatku pavlaku da bude čvrsta (ali ne preterati). Dodajte kiselu pavlaku, najbolje ona sa većim procentom masnoće. Dodajte šećer u prahu, pa sve to kratko izmutiti (ili ručno izmešajte).

 

U tu smesu sipajte otopljenu belu čokoladu. Sve promešajte.

 

Dodajte 100-120 grama kokosa. Promešajte.

 

U jednu činijicu sipajte mleko (ili sok). Ređajte keks, prethodno umočen u mleko, na tacnu ili na pleh.  Dovoljno vam je 16 keksića za jedan red (4x4).

 

Na svaki red keksa dodajte krem (možete 4 pune kašike krema po redu keksa).

 

Ponovo slažite keks, pa krem. Još jedan red keksa, pa krema, pa još jedan red keksa i krema kojim ćete premazati ceo kolač; ukrasite kokosovim brašnom

sa svih strana ili nečim drugim, po želji.

 

Ostavite u frižider da se stegne, najbolje da prenoći.