recept

NIKAD JEDNOSTAVNIJA PRIPREMA: Mleveno meso zapečeno u PAVLACI postaće vaš OMILJENI brzinski ručak!

Ako ne želite da provedete puno vremena u kuhinji ovo je idealan ručak za vas.

foto: Shutterstock


Sastojci:

 

500 g mlevenog mesa
2 praziluka
1 jaje
prezle 50 g
2-3 kašike maslinovog ulja
so
biber
suvi biljni začin

 

Za preliv:

2 jajeta
150 ml pavlaka za kuvanje
so


Priprema


Na malo maslinovog ulja propržite mleveno meso. Dodajte narezani praziluk, pa začinite po ukusu sa soli, biberom i suvim začinom. Dinstajte na laganoj vatri desetak minuta.


Sklonite sa vatre, dodajte prezle i umućeno jaje. Sve dobro sjedinite, pa sipajte u vatrostalni sud koji ste premazali sa malo putera ili margarina i posuli brašnom. Pecite na 200 stepeni 15-20 minuta.


Umutite jaja i pavlaku za kuvanje, posolite po ukusu, pa sipajte preko mesa i još kratko zapecite. Pečeno jelo prohladite, pa režite na parčad i poslužite uz sezonsku salatu.