Za nadev možete koristiti kačakavalj i suhomesnato koje imate u kući.
Sastojci:
500 gr brašna
250 ml vode
70 ml ulja
15 gr kvasca (3-4 gr suvog)
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
Priprema testa za picu:
U toplu vodu izmrviti kvasac i dodati šećer pa izmešati.
Dodati pola brašna i skoro svo ulje, ostaviti malo da se poulji okolo testo, kad se umesi i so, pa izmešati dobro varjačom. Kako dodajete ostatak brašna, tako i mešajte.
Kada testo već skoro ne može da se meša varjačom lagano ga rukom izmesite, samo da ga uobličite.
Nije potrebno dugo mešenje jer je testo već dobro izrađeno varjačom. Pouljite ostatkom ulja i ostavite da kisne 30 minuta.
Testo će biti mekano i lepljivo. Pospite brašnom sto pa izvadite nakislo testo i lagano ga premesite.
Od ove mere ima testa za dve veće okrugle tepsije. Testo je mekano i može da se razvuče rukama i postavi u tepsiju.