neće da oprosti

KRENULI SU U OZBILJAN RAT SA MEDIJIMA: Princ Hari ne odustaje od TUŽBI, jer su mu ukaljali čast lažnim informacijima!

Megan Markl podržala je supruga i istakla da će i ona dodati jednu tužbu zbog iznošenja "prljavog veša" u javnost.

foto: Profimedia

Princ Hari i Megan Markl nastavljaju svoju pravnu bitku s Daily Mailom, uprkos izvinjenju koji je ovaj medij poslao princu u vidu pisma putem interneta.

 

 Daily Mail je u oktobru izneo šokantne tvrdnje da je princ Vojvoda od Saseksa okrenuo leđa britanskoj Kraljevskoj mornarici i da je odustao odsvojih vojnih usluga.

 

Osim spomenutog pisma, Daily Mail je dan nakon istog i na svojim društvenim mrežama objavio svoje izvinjenje, napisavši: ‘Članak od 25. oktobra. 2020.

 

Mi razumemo da je Hari privatno kontaktirao pojedince u vojsci, uključujući one koje pripadaju mornarici, kako bi im pružio neformalnu podršku.

 

Izvinjavamo se princu Hariju i donirali smo novčani iznos njegovoj instituciji

Invictus Games’.

 

Ipak, ovo izvinjenje ne podrazumeva kraj ovog slučaja jer princ Hari stoji pri svojoj odluci da tuži novine.

 

foto: Profimedia

Ova tužba jedna je od mnogih tužbi koje su pokrenuli vojvoda i vojvotkinja od Saseksa. Megan Markl takođe vodi pravnu bitku sa Daily Mailom zbog objavljivanjem privatnih pisama koja je slala svom ocu Tomasu Marklu.

 

Megan čeka dug put u borbi protiv Daily Maila, pogotovo zato što je zatražila da se datum sudskog ročišta pomeri za drugi deo 2021. godine.

 

Hari tuži i druge velike tabloidne novine, uključujući The Sun i Daily Mirror zbog navodnog hakovanja njegovog telefona i ilegalnog preslušavanja

glasovnih poruka.

 

Ove tvrdnje bazira na činjenici da su s njegovih privatnih telefona tokom godina izbrisane mnoge poruke njegove uže porodice. Princ tvrdi da tako

informacije koje dobijaju tabloidi cure u javnost, a medije krivi i za smrt svoje majke, princeze Dajane.