recept dana

UKUSNO PREDJELO KOJE ĆE ODUŠEVITI GOSTE: Napravite šarenu, slanu TORTU sa pilećom džigericom!

Sa nadevom možete uvek eksperimentisati.

foto: Profimedia

Sastojci:

 

300 g brašna

200 g putera

1 jaje

1/2 kašičice soli

1 kašičica crvene mlevene paprike

1 kašičica bibera

1 crni luk

1 šargarepa

500 g pileće džigerice

1 paprika

150 g maslina

100 g kačkavalja

2 komada mocarele

2 kašike kisele pavlake

 

Priprema:


Brašno pomešajte sa puterom i rukama sjedinite. Zatim dodajte biber, so, crvenu mlevenu papriku i umućeno jaje. Promešajte. Umesite testo, pa ga umotajte u providnu foliju ili kesu i stavite u frižider.

 

U jednom tiganju prodinstajte sitno seckani crni luk i rendanu šargarepu. U drugom tiganju propržite pileću džigericu. Zatim u posudu stavite proprženi luk sa šargarepom, sitno seckane masline i papriku, rendani kačkavalj, procedite džigeric, pa i nju dodajte u posudu. Posolite, pobiberite i sipajte začinsku papriku, pa promešajte.

 

Testo izvadite iz frižidera, pa ga prstima raširite. Zatim ga stavite u kalup prečnika 20 cm obložen pek papirom. Testo lepo rasporedite po dnu i po ivicama sve do vrha. Zatim sipajte polovinu fila (lepo rasporedite i utisnite kašikom malo), preko poređajte mocarelu koju ste isekli na kolutove, zatim drugi sloj fila (isto rasporedite i malo utisnite kašikom). Na kraju sipajte kiselu pavlaku i razmažite svuda.

 

Pecite na 180°C nekih 40-50 minuta, a zatim ostavite da odstoji 3-4 sata. Premažite u tankom sloju majonez.