slatko zadovoljstvo

TOPI SE U USTIMA: Domaće FIŠEK pecivo sa jabukama ― BEZ TRUNKE ŠEĆERA! (RECEPT)

Hrskavo domaće pecivo sa jabukama, suvim grožđem i orasima, po bakinom receptu

foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

8 tankih gotovih kora
2 veće jabuke
50 gr suvog grožđa
100 gr seckanih oraha
malo cimeta
ulje

Priprema:

Jabuke izrendati, posuti cimetom, seckanim orasima i suvim grožđem i izjednačiti. Kore isecite da budu četvrtaste, premažite malo uljem i presavijte na pola, pa opet još jednom.

Okrenite prema sebi ugao, pa odvojte listove na gore. Zatim je celu okrenite naopako. Jednu kašiku nadeva staviti na sredinu okrenute kore, savitje prvo levu pa desnu stranu, preklopite.

Gornji kraj u vrhu ušuškajte u fišek.

Pleh podmažite uljem, pa ređajte u pleh. Premazite celu uljem i pecite na 200 stepeni C oko 25 min. da porumene.

Po želji pospite prah šećerom i vanilin šećerom.


Pita je bez šećera, nema je u filu, dodajte sebi po želji meda ili šećera koliko želite.