Ukusan, sočan, mekan...
Potrebno je:
500 g kora za pitu
Fil:
300 g sira
1 jaje
Smesa za mazanje kora:
120 ml ulja
250 ml kisele vode
Priprema:
Tepsiju namazati uljem, pa staviti dve kore tako da prelaze preko ruba tepsije. Svaku koru poprskati sa smesom ulja i vode. Dodati još dve kore ali ih zgužvati, i takođe poprskati sa smesom voda i ulje. Preko staviti malo fila.
Postupak ponavljati dok se ne potroše sve kore i fil. Burek preliti sa smesom voda i ulje.
Peći na 220 C oko 25 minuta.
Burek izvaditi iz tepsije, malo ohladiti, iseći i konzumirati sa jogurtom ili kiselim mlekom.
Savet:
Burek možete praviti i sa drugim filom (meso, šampinjoni, krompir itd). Za jedno pakovanje kora dovoljno je 300 gr nadjeva.
( recepti.com )