Svima koji imaju nutritivne alergije ili imaju mališane s ovim problemom dobro je poznato da nije lako pronaći slatkiše koji su potpuno bezbedni i ujedno lepog ukusa
Sastojci:
- 225g bezglutenskog brašna
- 100g smeđeg šećera ili zaslađivača po izboru
- 225ml kokosovog ili pirinčanog mleka
- 6 kašika ulja
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2-3 kašike iseckanog suvog voća (mogu I kockice crne čokolade za one koji nisu alergični
Priprema
Pomešati mleko, ulje i šećer, malo promešati žicom, dodati brašno i prašak za pecivo I na kraju iseckano suvo voće.
Izmutiti i smesu sipati u korpice za mafine. Peći oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C.
Količinu šećera ili zaslađivača prilagodite svom ukusu.
( Izvor: alergija i ja )