da li ste znali?

OVAJ FANTASTIČAN RECEPT ĆETE VOLETI: Dženifer Garner otkrila kako pravi svoje omiljeno jelo sa smokvama!

Dženifer uživa u kuvanju, a sada je i vama dostupan ovaj divan recept, koji će voleti čitava porodica.

foto: Profimedia

Holivudska glumica Dženifer Garner obožava da kuva, a svoje recepte rado deli na društvenoj mreži Instagram. Ovog puta je spremala pečene smokve sa kozjim sirom i pinjolama. Pošto su pinjole veoma skupe, mi vam predlažemo da ih zamenite orasima, bademima ili lešnicima.

 

Potrebno:

 

smokve

balzamiko sirće

pinjole

kozji sir

so

 

Priprema:

Presecite smokve na polovine i uklonite stabljike, preko njih pospite balzamiko sirće i posolite ih. Pecite ih na 100 stepeni Celzijusovih dva sata. Nakon toga malo pojačajte temperaturu narednih 30 do 45 minuta. Propržite pinjole (ili lešnike) na tiganju. Kada smokve budu gotove, ukrasite ih proprženim pinjolama, stavite preko toga i kozji sir, malo balzamika i kašiku meda.