Doručak koji se brzo sprema, a lepinje možete da poslužite sa bilo kojim namazom i šunkom.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 350 ml grčkog jogurta
- 1 kašika sode bikarbone
- 1/2 čaše mleka
- 1 kašika soli
- 1 kašika šećera
- susam
Priprema:
Brašno, sodu bikarbonu, šećer i so pomešajte u posudi, pa dodajte jogurt i mleko, piše Stvar ukusa.
Umesite testo i ostavite da odmori. Kad testo odmori premesite ga lepo i razvaljajte u valjkast oblik. Isecite više komada testa. Svaki komad testa opet prepolovite i pravite male loptice.
Zatim ih premažite sa maslinovim uljem i malo izrežite nožem po vrhu. Pospite susamom i ređajte na pleh koji ste obložili pek papirom. Pecite 15 minuta na 200°C.
( Stvar ukusa )