zanimljive činjenice

OBOŽAVAJU GA ŠIROM SVETA, A OVE DETALJE MALO KO ZNA: Nikada ne biste pogodili čime se Tom Henks bavio PRE GLUME!

Legendarni glumac Tom Henks sutra proslavlja svoj 64. rođendan, a ovi detalji iz njegovog života malo su poznati javnosti.

foto: Profimedia

Tomas Džefri Henks rođen je 9. jula 1956. godine. U glumačke vode uplovio je sa samo 17 godina, a danas važi za jednog od najpopularnijih, najplaćenijih i najomiljenijih glumaca. Ipak, iako je poznat širom sveta, o glumcu koji sutra proslavlja svoj 64. rođendan, postoje brojni detalji koji su malo poznati javnosti.


Bavio se različitim poslovima pre glume

 

Pre nego što je uplovio u glumačke vode, Henks je bio prinuđen da obavlja različite poslove kako bi sebi obezbedio novac za hranu i rentiranje stana. Glumac je tako između ostalog radio na aerodromu u Oklandu gde je prenosio kofere, a kada je bio nešto mlađi, prodavao je kokice i kikiriki na poznatom stadionu u Oklandu.


Pravio je drastične promene svog izgleda zbog uloga

 

Koliko je posvećen i predan svom poslu govore činjenice da je svoje telo zbog uloga dovodio do krajnjih granica - izgladnjivanjem i mršavljenjem do neprepoznatljivosti pripremao se za Oskarom nagrađenu ulogu HIV pozitivnogh Endrjua Beketa u filmu Filadelfija iz 1993. godine.

 

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

 

Kasnije je vratio kilažu, koju je potom ponovo drastično izgubio zbog uloge u legendarnom filmu Izgnanik iz 20090. godine, koja prati priču Čaka Nolanda, jedinog preživelog u avionskoj nesreći, koji je mesecima bio zarobljen na pustom ostrvu.

 

foto: Profimedia

 

 

Nastavak na sledećoj strani...

foto: Profimedia


Pasionirani je kolekcionar pisaćih mašina

 

Glumac je "opsednut" prikupljanjem pisaćih mašina, a pazario je preko 80 različitih modela iz čitavog sveta. Zapravo, toliko ih voli da je osmislio aplikaciju za kucanje koja nosi njegovo ime, a simulira zvuk i osećaj kucanja na antikvitetnim pisaćim mašinama. Ova aplikacija namenjena za korišćenje na tabletima postigla je veliki uspeh i 2014. godine bila je jedna od najpopularnijih i najtraženijih.

 


Društvene mreže koristi kako bi pomogao ljudima

 

Henks je 2015. godine počeo da koristi svoj Tviter nalog kako bi ljudima pomogao da pronađu predmete koje su izgubili. Glumac od tada objavljuje fotografije izgubljenih predmeta zajedno sa njihovom lokacijom, kako bi pomogao onima koji su ih izgubili da ponovo dođu do njih. Osim što se među njima nalaze i prilično banalni predmeti poput rukavica, cipela i čarapa, često se mogu naći i identifikacione kartice, lične karte i ostala važna dokumenta.

 

Nastavak na sledećoj strani...

elizabet henks u filmu forest gampfoto: screenshot

Glumio je zajedno sa svojom ćerkom

 

Tom Henks ima četvoro dece - Kolina, Čet, Elizabet i Trumana, a svako od njih u nekom momentu imao je dodirnih tačaka sa glumom, što i ne čudi uzimajući u obzir talenat njihovog oca. Ipak, malo je poznato da je Henks glumio u istom filmu sa svojom ćerkom Elizabet, i to u kultnom filmu Forest Gamp iz 1994. godine. Njegova naslednica pojavila se u ulozi "namćoraste" učenice koja nije želela da dozvoli Forestu da sedi pored nje u školskom autobusu.

 

Ženio se dva puta

 

Prvi brak dogodio se 1978. godine sa Samantom Luis, sa kojom je dobio dvoje dece, Kolina i Elizabet. Razveli su se 1987. godine, a samo godinu dana kasnije uplovio je u brak sa Ritom Vilson, sa kojom i danas uživa u ljubavi.

 

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia