Verovali ili ne, ovu interesantnu poslasticu nije teško napraviti
Ruska fud blogerka Olga Noskova poznata je po tome što često deli fotografije dezerta ukrašenih veoma glatkom i sjajnom glazurom tako da imaju „stekleni efekat“.
Ipak, iako izgledaju kao da su napravljene od stakla, ove poslastice su i te kako jestive i navodno veoma ukusne, a Olga je pre nekoliko godina objavila i recept za svoju čuvenu glazuru.
Sastojci:
- 20 g želatina u prahu
- 120 ml vode
- 300 g glukoze
- 300 g šećera
- 150 g maslaca
- 200 g zaslađenog kondenzovanog mleka
- 300 g čokolade (bele, crne ili mlečne)
- boje za hranu
Priprema
Stavite želatin u hladnu vodu. Prokuvajte glukozu, šećer i vodu. Sklonite s vatre i u smesu dodajte želatin.
Dodajte kondenzovano mleko. Prelijte preko čokolade i maslaca i mešajte da mehurići sa vazduhom nestanu.
Temperatura glazure treba biti 35 stepeni pa dodajte boju koju želite. Mramorni izgled kolača postiže se prelivanjem preko njega glazurama različitih boja odjednom.