BEZ MUČENJA

SUPERBRZI I UKUSNI DESERT: Čokoladni kolač bez mleka i jaja ― spreman je za tili čas! (RECEPT)

Ovaj kolač od čokolade pravi se bez jaja i mleka – osim toga,  veoma brzo se priprema, jer svi sastojci idu u jednu posudu, pa se zajedno pomešaju.

ilustracijafoto: Shutterstock

Sastojci

 

• 220 g šećera

• 100 ml ulja

• 240 ml vode

• 1 kašičica ekstrakta vanile

• 180 g brašna

• 80 g kakaa u prahu

• 1 kašičica sode bikarbone

• ½ kašičice soli

• 2 kašičice belog sirćeta

Priprema

 

1. Zagrejte rernu na 180 stepeni (gore/dole), pa podmastite kvadratni kalup (20 x 20 cm).

 

2. Pomešajte u posudi za miksanje šećer, ulje, vodu i ekstrakt vanile.

 

3. Zatim dodajte brašno, kakao u prahu, sodu bikarbonu i so. Na kraju još dodajte sirće (ukus će nestati kod pečenja) i izmiksajte u homogeno testo (nemojte predugo miksati!).

 

4. Testo stavite u kalup za pečenje i pecite 25 do 30 minuta. (Testirajte da li je pečeno pomoću čačkalice).