prste da poližete

GLAVNI SASTOJAK — ČOKOLADA S RIŽOM! Neobična japanska torta s višnjama pruža iznenađujući ukus (RECEPT)

Neverovatan spoj ukusa, idealno za sve svečanosti!

foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 400 g čokolade sa rižom
  • 150 ml slatke pavlake
  • 250 g sira mascarponea
  • kora od limuna
  • 150 g višanja iz kompota
  • 1 šlag krem od vanile
  • 2 krem šlaga od čokolade
  • 350 ml mleka

 

Za ukrašavanje:

 

  • 1 krem šlag od vanile
  • 125 ml mleka
  • 50 g čokolade za kuvanje

 

Priprema

 

Čokoladu sa rižom izlomiti na komade i rastopiti na pari, dodati slatku pavlaku i polako promešati, piše Stvar ukusa.

 

Rastopljenu čokoladu sipati u podmazan kalup za tortu prečnika 25 cm i ostaviti najmanje dva sata u frizideru. Krem šlag od vanile umutiti prema uputstvu sa kesice, dodati sir i rendanu koru od limuna.

 

Polovinom krema premazati ohlađenu čokoladnu podlogu, dodati oceđene višnje, zatim preostali krem. Na isti način kao i šlag od vanile pripremiti i šlag od čokolade i sipati preko krem šlaga od vanile. Čokoladu za kuvanje rastopiti na pari i sipati je u tankom sloju na pek-papir.

 

Ohladiti je i izlomiti na veće komade i obložiti njom spoljni deo torte. Šlag od vanile pripremiti po uputstvu s kesice i ukrasiti tortu.