Neverovatan spoj ukusa, idealno za sve svečanosti!
Sastojci:
- 400 g čokolade sa rižom
- 150 ml slatke pavlake
- 250 g sira mascarponea
- kora od limuna
- 150 g višanja iz kompota
- 1 šlag krem od vanile
- 2 krem šlaga od čokolade
- 350 ml mleka
Za ukrašavanje:
- 1 krem šlag od vanile
- 125 ml mleka
- 50 g čokolade za kuvanje
Priprema
Čokoladu sa rižom izlomiti na komade i rastopiti na pari, dodati slatku pavlaku i polako promešati, piše Stvar ukusa.
Rastopljenu čokoladu sipati u podmazan kalup za tortu prečnika 25 cm i ostaviti najmanje dva sata u frizideru. Krem šlag od vanile umutiti prema uputstvu sa kesice, dodati sir i rendanu koru od limuna.
Polovinom krema premazati ohlađenu čokoladnu podlogu, dodati oceđene višnje, zatim preostali krem. Na isti način kao i šlag od vanile pripremiti i šlag od čokolade i sipati preko krem šlaga od vanile. Čokoladu za kuvanje rastopiti na pari i sipati je u tankom sloju na pek-papir.
Ohladiti je i izlomiti na veće komade i obložiti njom spoljni deo torte. Šlag od vanile pripremiti po uputstvu s kesice i ukrasiti tortu.