sjajni trikovi za domaćiceHleb

NEMOJTE BACATI HLEB STAR DAN ILI DVA: Uz ovaj jednostavan trik ponovo će POSTATI kao SVEŽ! (UPUTSTVO)

Ako imate hleb koji je star dan ili dva, to ne znači da ga morate baciti, već naprotiv.

foto: Profimedia

Ono što je vrlo verovatno jeste da je kora tvrda, a hleb iznutra još uvek mekan! Ne može se više jesti tek ako i iznutra potpuno otvrdne. Pročitajte jednostavan trik uz koji će tvrdi hleb ponovo postati mekan i svež.

 

Uzmite veliki lonac u koji staje celi hleb. Ulijte vodu kako biste prekrili dno lonca (neka bude oko 5 cm vode) i ugrejte da se počne lagano pariti.

 

Sada stavite drugu posudu u vodu i u nju hleb. Pazite na to da hleb ne dodiruje vodu. Zatim, poklopite lonac odgovarajućim poklopcem - tako da je lonac potpuno zatvoren i kako bi se mogla stvarati para.

 

Ostavite hleb na vrlo laganoj vatri da se „znoji“ 10 do 15 minuta. Potom ga izvadite iz lonca i ostavite ga da malo "odmori", pa će opet biti mekan i ukusan!