aromaterapija

Skrivene moći eteričnih ulja: Evo koje je najskuplje i pomaže u borbi protiv bolesti zavisnosti

0
Koriste se u aromaterapiji za poboljšanje raspoloženja, za lečenje raznih zdravstvenih tegoba i u kozmetici.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Stavite par kapi u svoju omiljenu kupku i prepustite se uživanju uz opojne mirise koji vas revitalizuju. Eterična ulja možete koristiti i uz mirišljave svećice ili kao miris za vaš enterijer. Primenjuju se i u masaži.

 

Eterična ulja su ekstrakti iz aromatičnih biljaka koji se dobijaju iz cvetova, osušenih pupoljaka, listova, stabljike, kore, biljne smole, iz semenki, ploda. Koriste se razni metodi poput destilacije, ekstrakcije i slično.

 

Eterično ulje bora je protiv zapaljenja, blagotvorno je za pluća i sinuse.Odlično je protiv kožnih bolesti, gljivičnih infekcija i bakterija. Ovo moćno ulje je antiseptično, analgetično i antibakterijsko.Koristi se u pripremi parfema, kupki i šampona.Pored limuna, jedan od najčešćih mirisa za sredstva za čišćenje u kuhinji i kupatilu.Ima diuretično dejstvo,popravlja metabolizam i eliminaciju toksina iz organizma. Popravlja raspoloženje i mentalne funkcije.Blagotvoran je za zdravlje očiju i protiv sportskih povreda.

 

Nastavak na narednoj strani...

 

 

foto: Profimedia

 

Eterično ulje pačulija je odlično za zarastanje i kod raznih infekcija kože. Odlično je protiv anksioznosti,depresije, umora.Koristi se protiv celulita.

 

 

Eterično ulje ruže je skuplje od drugih aromatičnih ulja jer je potrebno više cvetova i ulje se dobija delikatnim procesom. Odlično je za kožu, cirkulaciju, srce, astmu.Popravlja raspoloženje.

 

Eterično ulje ruzmarina poboljšava koncentraciju i mentalne sposobnosti generalno, odlično je za cirkulaciju. Prirodni analgetik, koristi se protiv migrene, grčeva. Ne trebaju ga koristiti osobe koje pate od epilepsije ili visokog krvnog pritiska. Trudnice ga trebaju izbegavati.

 

Eterično ulje jasmina je skupoceno ulje koje olakšava depresiju i porođaj. Sjajan je saveznik protiv bolesti zavisnosti, a smanjuje i tenziju.Senzualan miris jasmina povećava libido. Trudnice treba da izbegavaju jasmin.

 

Nastavak na narednoj strani...

 

 

foto: Profimedia

Frizura koja nema pravila: Holivudski trend koji zahteva da NE nameštate vašu kosu (FOTO)

 

Eterično ulje lavande je jedino ulje koje se maže direktno na kožu a koristi se u lečenju kožnih bolesti. Lavanda je antiseptik i popravlja raspoloženje.

 

Eterično ulje limuna je fantastično za bolji imunitet a pomaže i kod problema sa probavom, cirkulacijom i iritacijama kože. Smanjuje celulit, poboljšava imunitet, smanjuje glavobolju i groznicu. Popravlja raspoloženje.

makonda-tracker