MOĆ PRIRODE

Uz prirodne alternative rešite se zdravstvenih tegoba: Ovi lekoviti ČAJEVI će sprečiti UPALE u organizmu

0

Za nekoliko dana uočićete prve promene, a za dve nedelje tegobe će nestati.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ukoliko osećate zdravstvene tegobe, skloni ste upalama desni, pluća, uha, grla, onda su ovi saveti stvoreni za vas, jer će vam uštedeti novac i blagotvorno uticati na ceo organizam.Organske čajeve bi bilo najbolje da kupujete u travara i u sertifikovanim prodavnicama lekovitog bilja kako biste bili sigurni da su potpuno prirodni bez dodatka šećera i konzervanasa.

 

Ova 4 čaja će sprečiti upale, infekcije i tegobe ukoliko ih u kontinuitetu koristite dve nedelje.

 

1. Borovnica

 

Ona u sebi ima moćan sastojan antocijacin, a upravo on je zaslužan za lečenje upala creva, desni, ždrela, a građani Severne Amerike ovaj čaj ubrajaju u top tri prirodna leka.

 

2. Lucerka

 

Ovaj čaj će vam pomoći kod upalnih procesa bešike, uha, grla, a svakodnevnom upotrebom ubrzo ćete videti rezultate. Lucerka je bogata mineralima i hlorofilom.

 

Čaj, čaj
foto: Shutterstock

 

3. Tamjan 

 

Tamjan kao aromatična smola ima  antiinflamatorne agense koji pomažu kod zapaljensih procesa. Jedan od njih je bosvelin u kome je primarni sastojak bosvelinska kiselina, za koju je dokazano da inhibira medijatore zapaljenja.

 

4. Kurkuma

 

Ovaj biljka je poznata kao čistač ogranizma, te je za pravljenje šolje čaja dovoljno samo pola kašičice, a možete se biti dva puta dnevno.

 

Ne zaboravite da pored lekovitih napitaka iz ishrane izbacite gazirana pića, zasićene masti, aditive i konzervanse.

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker