obratite pažnju!

Gorko i oporo saznanje: Crni čaj ste sve vreme pili pogrešno

0

Prošlo je vreme kada smo čaj pili samo kada smo prehlađeni. Sve je više ljudi koji sada kafu menjaju upravo ovim napitkom, ali većina pravi jednu veliku grešku.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Svaki čaj ima neko svojstvo koje ga čini odličnim za zdravlje, ali uvek se među njima ističe crni čaj, koji reguliše pritisak, zaustava sužavanje arterija, a lekari kažu i da značajno umanjuje mogućnost oboljevanja od raka.

 

Flavonoidi u ovom čaju smanjuju proizvodnju štetnog holesterola, pa smanjuju i mogućnost od srčanog i moždanog udara. A odličan je i za smirivanje glavobolje i poboljšanje mentalnih sposobnosti.

 

Svaki dan pojedite šaku jagoda i rezultate ćete videti veoma brzo: Produžavaju mladost i čuvaju vaše zdravlje (FOTO)

 

Međutim, sve to ćete poništiti ako ga pijete sa kesicom u šolji, što većina nas radi.

 

foto: Profimedia

Svakog dana u kafu stavite kašičicu putera i popijte je umesto doručka: Čisti arterije, ali i...

 

Nikako ne treba ostaviti kesice crnog čaja u šolji. Ionako su ti čajevi u kesicama lošijeg kvaliteta, odnosno imaju mnogo manje delotvornih sastojaka od listića, a slabiji mu je i ukus. Međutim, kada ostavite kesicu sve vreme ispijanja čaja, pravi ukus se gubi, a ostaje gorki i opor ukus - upozorava naučnik Ed Ajsler.

makonda-tracker