deluju snažno

Njihovi zdravi sastojci utiču čak i na to! 7 namirnica koje prirodno POVEĆAVAJU GRUDI

0

Priroda i hrana koju nam je ona dala mogu da deluju na ljudsko telo čak i tako da povećavaju grudi — neka to čini zahvaljujući fitoestrogenima u svom sastavu, neka zbog masti koje sadrži, a sve su veoma zdrave

foto: otnaydur/Shutterstock
foto: otnaydur/Shutterstock

Pored hirurških metoda, postoje još neke tehnike za povećanje grudi, ali — prirodnim putem. Sve su popularnije masaže grudi koje deluju na ovaj način, i to esencijalnim uljima i losionima na bazi maslinovog, lanenog i komoračovog ulja, a postoje i položaji u jogi koji utiču na veličinu grudi poput kobrine poze (bhujangasana), kamilje poze (ustrasana) i poze dvostrukog ugla (dwikonasan).


Uz to, tu su i namirnice koje konzumacijom ili utrljavanjem putem kože deluju tako što povećavaju grudi, a obično se upotrebljavaju sledeće.

 

  • Mleko


Budući da su dojke u potpunosti sačinjene od masti, konzumiranje punomasnih mlečnih proizvoda može ih poveća.

 

  • Papaja

 

Ukoliko se pomeša s mlekom, ova tropska voćka može neznatno da pobeća grudi, kao i da učini kožu sjajnijom, glatkijom i da poboljša varenje. Uz to, često se preporučuje i masaža grudi uljem papaje.

 

lepotica, dekolte, grudi, devojka
foto: Shutterstock
  • Piskavica

 

Biljka koja se naziva još grčkom detelinom, grčkim semenom i grohotušom jedna je od onih o kojima se često piše kao o čarobnom sastojku za povećanje grudi. ako još uvek nema naučnih isrtaživanja na ovu temu, poznato je da je reč o daru prirode koji značajno utiče na hormonski status, a kako piskavica povećava estrogen u telu, moguće je da potom dolazi do ćelijske deobe i rasta grudi i kod odraslih žena. Ipak, o tome je najbolje konsultovati se s lekarom kako estrogen u organizmu ne bi premašio poželjne granice.


Uglavnom se koristi tako što se napravi pasta mešanjem s uljem slačice i nežnim utrljavanjem u grudi.

 

  • Seme komorača i lana

 

Bez obzira na to koriste li se u ishrani ili kao pasta za masažu pripremljena s maslinovim uljem, ove semenke se često preporučuju za povećanje grudi.

 

  • Orašasti plodovi

 

Koštunjavo voće, pre svega orasi, bogat su izvor mononezasićenih masnih kiselina koje su ključne za izgradnju masnog tkiva grudi.

 

  • Soja

 

S obzirom na to da sadrži visoke koncentracije fitoestrogena, koji povećava estrogen u telu, mnoge žene koriste soju u ishrani radi povećanja grudi, a ona deluje i antioksidansno i smanjuje količinu lošeg holesterola.
 

 

makonda-tracker