Iskoristite sezonu kajsija na najbolji mogući način. Ove knedle mogu da budu ili desert ili ceo obrok.
Kako bi ste napravili ukusan i jednostavan desert potrebno je vam je malo vremena i par sastojaka koje svaka kuhinja već ima!
Baklava sa višnjama i plazmom: Nova sočna zvezda vaše trpeze
Potrebno je:
500 gr krompira
15 kajsija
oko 200 gr brašna
2 kašike griza
100 gr prezli
malo ulja
1 jaje
so
šećer
1 vanilin šećer
Pripreme:
Krompir očistiti i skuvati, ocediti vodu dobro izgnječiti, dodati malo soli i 1 jaje. Sve dobro mikserom izmiksati da nema grudvica. Dodati brašno i griz.
Vaditi pomalo testa pritisnuti na dlan staviti cele kajsije bez koščica, zamotati u testo i napraviti okrugle knedle. Pobrašnjaviti poslužavnik i ređati na njega.
Ukiseljen đumbir: Tegla puna vitamina
Staviti u šerpu vodu, posoliti, pa kad provri polako spuštati jednu po jednu knedlu. Varjačom ići po dnu da se ne zalepe za dno. Potrebno je da se kuvaju oko 5-6 minuta. Vaditi rešetkastom kašikom i valjati ih u pržene prezle. Pošećeriti i sipati vanilu po njima.