ODLIČNA IDEJA

Gurmani preporučuju ovo jelo kao savršen ručak: Napravite krompiriće sa slaninom i pečurkama (RECEPT)

0

Ko god da je provao ovo jelo nije imao nikakvu zamerku. Gurmani sa uživanjem prionu za ovo fantastično jelo

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Proleće je vreme kada se trpeza ne može zamisliti bez mladog krompira. Ukusni mladi krompirići s pečurkama uz kačkavalj i dimljenu slaninicu naš su predlog za kalorični doručak kojim valja započeti dan.

 

Sastojci: 1 kilogram mladih krompira; 1 kašika mešavine začina; 100 grama kačkavalja; 300 grama svežih šampinjona; 50 grama dimljene slanine; 3 čena belog luka; ulje; so; mleveni crni biber.

 

Način pripreme: Šampinjone isečemo na parčiće i pržimo ih u šerpi na zagrejanom ulju. Dodamo slaninu isečenu na kocke, mešavinu začina, poklopimo šerpu i ostavimo šampinjone da se dinstaju oko 3 minuta.

 

Zatim dodamo očišćene mlade krompire, izgnječene čenove belog luka, posolimo, pobiberimo i promešamo.

 

Recept za razljevušu: Ponos svake bosanske kuhinje

 

Posle 40-ak minuta sklonimo šerpu sa šporeta, dodamo sitno izrendan kačkavalj i promešamo. Sadržinu iz šerpe preručimo u dubllju činiju za serviranje.

 

Jelo možemo ukrasiti grančicama peršuna ili rukole. Prijatno!

 

makonda-tracker