Ko god da je provao ovo jelo nije imao nikakvu zamerku. Gurmani sa uživanjem prionu za ovo fantastično jelo
Proleće je vreme kada se trpeza ne može zamisliti bez mladog krompira. Ukusni mladi krompirići s pečurkama uz kačkavalj i dimljenu slaninicu naš su predlog za kalorični doručak kojim valja započeti dan.
Sastojci: 1 kilogram mladih krompira; 1 kašika mešavine začina; 100 grama kačkavalja; 300 grama svežih šampinjona; 50 grama dimljene slanine; 3 čena belog luka; ulje; so; mleveni crni biber.
Način pripreme: Šampinjone isečemo na parčiće i pržimo ih u šerpi na zagrejanom ulju. Dodamo slaninu isečenu na kocke, mešavinu začina, poklopimo šerpu i ostavimo šampinjone da se dinstaju oko 3 minuta.
Zatim dodamo očišćene mlade krompire, izgnječene čenove belog luka, posolimo, pobiberimo i promešamo.
Recept za razljevušu: Ponos svake bosanske kuhinje
Posle 40-ak minuta sklonimo šerpu sa šporeta, dodamo sitno izrendan kačkavalj i promešamo. Sadržinu iz šerpe preručimo u dubllju činiju za serviranje.
Jelo možemo ukrasiti grančicama peršuna ili rukole. Prijatno!