Ovo jelo ostaviće poseban utisak na sve vaše ukućane i drage goste, posle prvog zalogaja...
Sastojci:
1 kg teletine od buta
5 patlidžana
2 glavice luka
4-5 komada dugačkih zelenih papričica
5-6 čenova belog luka
biber
tucana paprika
1 kašika paradajz pirea
2 paradajza
ulje
so
Priprema:
Meso iseći na kockice, staviti u lonac (može i ekspres), naliti vodom da ogrezne pa staviti da se kuva i polako skidati penu, piše Lepa i srećna. Potom poklopiti i kuvati desetak minuta. Patlidžan oljuštiti, iseći na kockice i oko 20 minuta držati u slanoj vodi, ocediti, dobro osuštiti na papirnom ubrusu i ispržiti na dosta ulja.
U drugoj šerpi na 3 kašike ulja propržiti seckani luk, u njega dodati iseckanu papričicu, biber i tucanu papriku, a pred sam kraj i kuvano meso. U zemljanu činiji ređati patlidžan i mešavinu s mesom, izmešati pažljivo, odozgo poređati zelene papričice i kriške paradajza. Paradajz pire razmutiti čašom vode i time preliti jelo. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok paradajz i paprika ne budu pečeni.