probajte

Zdravo, ukusno i BRZO se sprema: Ovo su 4 jela sa blitvom koja ćete obožavati (RECEPT)

0
Najbolje od svega je što se ova jela sa blitvom veoma brzo spremaju.
foto: Thinkstock
foto: Thinkstock

Blitva je pravo blago. Zbog neverovatnog sastava vitamina i minerala, svaka žena, bez obzira na starosnu dob, mora da je uvrsti u svoju ishranu. Osim toga što je izuzetno zdrava, blitva je veoma ukusna, piše Stil.rs

 

Mi ćemo podeliti sa vama 5 recepata za jela od blitve koje smo mi isprobali i koje obožavamo:

 

1. Omelt sa blitvom

 

Potrebno: 2 veze blitve, 4 jaja, 2 kašike pavlake, 2 kašike mleka, malo soli i malo masti.

 

Priprema: Na zagrejanoj masnoći kratko propržiti sitno isečenu blitvu (koristite i peteljke) pa je preliti sa umućenim jajima, pavlakom i mlekom. Služiti doplo uz dvopek i čaj.

 

foto: Thinkstock

 

Pileća krilca sa ljutom kobasicom: Uz dodatak mladih krompirića OČARAĆE ukućane i drage goste

 

2. Pirinač sa blitvom

 

Potrebno: 1 veza mladog luka (ili 2 glavice crnog luka); 4 veze blitve; 1 šargarepa (izrendana); malo ulja; malo soli; 1 šolja opranog pirinča (zdravija varijanta je proso, uzima se isti omjer); 400 ml vode; vegeta.

 

Priprema: U dublju šerpu zagrejati malo ulja pa propržiti luk i narendanu šargarepu. Kada luk postane staklenast dodati blitvu pa posoliti i ostaviti da se lagano skrčka. Zatim dodati opran pirinač i sve promeštati. Dodati vodu i pustiti da sve provri. Skloniti sa ringle. Poklopljen pirinač sa blitvom još par puta promešati kako bi se pirinač ravnomerno skuvao.

 

foto: Profimeda

 

3. Sarmice od blitve

 

Potrebno: 20 većih listova blitve; 300 g mlevenog mesa; 1 glavica crnog luka; 1 šargarepa; 2 šake pirinča, so, biber i aleva paprika; paradajz sos.

 

Priprema: U tiganju prodinstati luk, šargarepu i meso. Zatim dodati pirinač i začine pa sve skloniti sa ringle. Zatim kroz slanu i ključalu vodu "provucite" list po list predhodno oprane blitve (ne treba da se kuva), a zatim u listove zavijajte sarmice.

 

Zatim sarme poređajte u šerpu, nalijte paradajz sos pa sve lagano stavite da se krčka. Poslužite uz kiselo mleko.

 

foto: Thinkstock

 

Nastavak na sledećoj strani...

 

makonda-tracker