uživaćete

Poslastice sa jagodama su uvek osvežavajuće: Napravite kolače koje od ove voćke za samo 10 minuta (RECEPT)

0
Jagode su stigle na pijace, pa ih iskoristite kao glavni sastojak za neverovatne poslastice.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Potrebno je:

 

200 gr džema od jagoda,

6 jaja, 200 gr marcipana,

100 gr šećera u prahu,

dve kašičice arome za kolače puter-vanila,

150 gr brašna,

pola kesice praška za pecivo,

0,5 l mleka,

3 kašike šećera,

1 kesica pudinga od vanile,

125 gr putera,

100 gr bele čokolade,

kesica šlaga,

sveže jagode

 

Priprema:


Dobro umutite omekšali marcipan sa šećerom u prahu i aromom za kolače, pa u to dodajte jedno po jedno žumance. Odvojeno umutite sneg od belanaca i laganim mešanjem sjedinite obe smese. Pecite u podmazanom kalupu oko 50 minuta na 180 stepeni. U zaslađenom mleku skuvajte puding s narendanom belom čokoladom, a kad se puding ohladi, umešajte umućeni puter. Koru prepolovite, pa oba dela namažite džemom od jagoda. Nafilujte polovinom fila, preko toga stavite drugu koru, stranom koja je namazana džemom, pa celu tortu premažite preostalim filom i ukrasite šlagom i jagodama.

 

Pileća krilca sa ljutom kobasicom: Uz dodatak mladih krompirića OČARAĆE ukućane i drage goste 

 

Čiz kejk u čaši

Potrebno je:
200 gr mlevenog keksa po izboru, 50 gr maslaca, 50 gr lešnika, limunova kora, 200 gr jagoda, 250 ml milerama, velika kašika šećera u prahu, kašičica ekstrata od vanile

 

foto: Profimedia

Priprema:


Propržite lešnike, dodajte maslac, mešajte dok se ne rastopi i dodajte keks i malo limunove kore. Uzmite 4 čaše od 2 dcl u svaku čašu stavite podlogu od keksa, malo je nečim pritisnite na dno. U mileram dodajte šećer u prahu i vanilu. Jagode naseckajte na komade. Na podlogu od keksa dodajte jagode i sve prelijte sa mileramom.

 

 

 

 

 

makonda-tracker