ODLIČNA

Samo tri koraka vas deli od ove savršene torte za letnje dane: Umitite, zaledite i jedete! (RECPET)

0
Samo za one domaćice koje ne žele da gube vreme sa uključivanjem rerne
foto: Thinkstock
foto: Thinkstock

 

Savršena voćna torta, a tako se lako pravi. Bez uključivanja rerne, mućenja jaja i razmišljanja da li će testo da "naraste". Samo umutite i zaledite i uživajte!

 

Potrebno je: 600 g mlevenog keksa; 250 g + 12 kašika šećera u prahu; 2 margarina; oko 2 dl gaziranog soka od narandže; 4 čaše kisele pavlake; 500 g jagoda; 200 g šlaga; 2 dl mleka ili kisele vode.

 

Priprema: Zamesite mleveni keks sa 250 g šećera u prahu, 1 margarinom i gaziranim sokom od narandže. Rastanjite podlogu na četvrtastoj tacni. (u originalnom receptu piše 300 gr mlevenog keksa, ja sam duplirala). Umutite 1 margarin sa 12 kašika šećera u prahu, dodajte kiselu pavlaku i kratko izmiksajte da se sjedini.

 


Zamesite, razvijete testo i odmah pečete: Štrudla od oraha gotova za 30 minuta (RECEPT)

 

Polovinu fila nanesite na podlogu od keksa, poređajte sečene jagode, pa drugu polovinu fila. Ostavite u frižideru oko pola sata da se stegne. Umutite šlag sa mlekom ili kiselom vodom, pa ukrasite tortu.

 

 

makonda-tracker