Nema čekanja da testo naraste, pa da se razvije pa sto čuda... Ova štrudla je toliko popularna upravo zbog toga što se zamesi, razvije i odmah peče.
Sastojci: 200 ml tečnog jogurta; 400-500 grama brašna; 1 vanilin šećer; 2 kašike kristal šećera; 1 prašak za pecivo; 50 grama putera (otopljenog); jaje za premazivanje.
Za fil: 300 g oraha, 200 ml mleka, 4 kašike šećera.
Priprema: Otopite puter, dodati jogurt, vanilin sećer i šećer. Dodavati brašno (pomešano sa praškom za pecivo)… malo po malo. Možda vam neće trebati 500 grama.
Sočna i mekana a gosti je obožavaju: Ova torta se najčešće pravi na Đurđevdan (RECEPT)
Dovoljno je da dobijete masu koja se neće lepiti za ruke. Ako imate vremena ostavite 15 minuta da odstoji, a ako ne odmah razvaljajte, mažite i zarolajte štrudlu.
Fil napravite tako što ćete u toplo mleko da umešate mlevene orahe i šećer pa tom smesom namažete štrudlu. Pecite na 200 stepeni oko pola sata (možda i duže, zavisno od rerne).
Vruću štrudlu pospite šećerom u prahu.