MORATE DA PROBATE

Napravite tortu Havanu: Kremasta i bez pečenja biće vaša omiljena poslastica (RECEPT)

0
Kada vam je potreban brzi desert, napravite ovu izvrsnu poslasticu
foto: Thinkstock
foto: Thinkstock

1. Želatin rastvoriti u vodi i ostaviti da nabubri. Mleko pomešati sa šećerom i staviti da provri. Kada proključa, skloniti sa vatre.

 

2. U želatin dodati 5 kašika vrelog mleka i promešati, pa onda masu sa želatinom sipati u preostalo vrelo mleko. Mešati da se želatin otopi, pa ostaviti da se ohladi do sobne temperature, a zatim staviti sat vremena u frižider. Masa treba da je nešto gušća od jogurta.

 

3. Posebno umutiti slatku pavlaku, pa je sjediniti sa smesom od želatina i izdrobljenim napolitankama.

 

Slatkiš koji će biti glavni na vašoj trpezi: Napravite pišinger (RECEPT)

 

4. U veću šerpu ili kalup staviti foliju i posuti četvrtinu mlevenih sastojaka, preko staviti trećinu fila i tako završiti do kraja. Staviti u frižider preko noći ako ne žurite ili u zamrzivač na 3 sata. Ohlađenu tortu okrenuti na tacnu i skinuti foliju, a zatim dekorišite po želji ako hoćete - zbog mlevenih lešnika lepo izgleda i bez dodatnih ukrasa.

 

SASTOJCI

1,2 l mleka

250 g šećera

3 kesice želatina u granulama (30 g)

700 ml slatke pavlake

200 g napolitanki od lešnika

200 g mlevenih lešnika (ili oraha)

100 ml vode

makonda-tracker