bolja od kupovne

DOMAĆA PAŠTETA gotova za 15 minuta: Bez aditiva, pojačivača ukusa, toliko ukusna da ćete je praviti svaki dan

0

Svi dobro znamo da su paštete jedna od najnekvalitetnijih vrsta namirnica, a od sada možete uživati u zdravoj varijanti omiljenog namaza 

foto: Shutterstock / Aeril
foto: Shutterstock / Aeril

Bilo da vi ili vaša deca volite da namažete paštetu za doručak, a svesni ste da kupovne varijante nisu najbolji izbor, donosimo vam super recept za domaću mazalicu koju obožavaju svi.

 

Prednosti u odnosu na kupovnu su mnogobrojne, a ona najvažnija je to što je ova pašteta zdrava i možete je u potpunosti prilagoditi svom ukusu.

 

Domaća krem pašteta se pravi za svega 15 minuta. U frižideru, u zatvorenoj posudi je možete držati do 3 dana. Ako je ne iskoristite bacite, jer u njoj nema konzervanasa niti bilo kakvih drugih dodataka koje bi je sačuvale od kvarenja.

 

 

Potrebno je:

 

  • 200 g belog mesa
  • 2 šargareše
  • 2 bele zeleni
  • pola celera
  • 1 crni luk
  • malo senfa
  • malo pavlake
  • malo soli
  • 2 kisela krastavčića srednje veličine

 

Domaća pašteta je odličan izbor za doručak ili večeru
Domaća pašteta je odličan izbor za doručak ili večeru foto: Goskova Tatiana/Shutterstock

 

Priprema:

 

Belo meso skuvajte. Ako želite da brzo bude gotovo iseckajte ga na manje kockice i za petanestak minuta je skuvano. U istu posudu stavite i šargarepu, belu zelen, peršun, luk. Kad je kuvano izvadite iz vode i stavite sa sve mesom u blender. Zatim odozgo posolite, dodajte kiseli krastavac, malo senfa, malo pavlake i druge začine po želji.

 

Uključite blender i blendirajte dok ne postane jednolična masa belkaste boje. Nakon toga prespite u posudu sa poklopcem i stavite u frižider. Kad se stegne biće gotovo identična kao kupovna pašteta, ali neuporedivo hranljivija i zdravija. 

 

Ukoliko vam je mnogo gusto dodajte malo vode u kojoj se kuvalo meso i povrće i razredite je. Uživajte u njenom odličnom ukusu. 

 

 

makonda-tracker