spremna za tili čas

Jednako je ukusna kao originalna, a bez ikakvog pečenja i kuvanja: LAŽNA KREMPITA koja se topi u ustima (RECEPT)

0

"Lažna" krempita pravi se neuporedivo lakše od prave, krema se ne kuva, a umesto kore možete koristiti drugi sastojak — i dobijate pravo malo kremasto savršenstvo

foto: BalanceFormCreative/Shutterstock
foto: BalanceFormCreative/Shutterstock

Lažna krempita jednako je ukusna kao prava, a priprema se više nego jednostavno. Šporet uopšte ne morate uključivati jer se ovaj fil ne kuva, već se samo muti, a umesto kore poslužiće vam i omiljeni keks...

 

 

Ovo je odličan izbor kada želite da se zasladite i obradujete ukućane, a ne želite da utrošite mnogo vremena za pravljenje ukusnog deserta.

 

Brzo, lako, kremasto, a tako ukusno!

 

Sastojci:

 

  • 250 g keksa
  • 100 ml mleka

 

Za fil:

 

  • 700 ml mleka
  • 100 g šlaga sa ukusom vanile
  • 400 ml slatke pavlake
  • 150 g šećera
  • šećer u prahu

 

Priprema:

 

Umutite mleko, šećer i šlag. U posebnoj posudi umutite slatku pavlaku, a smesu od vanile dodajte pola količine umućene slatke pavlake. Sjedinite.

 

U kalup ređajte prvo keks koji ste umočili u mleko, pa sipajte krem od vanile. Preko sipajte preostalu slatku pavlaku.

 

Fino poravnajte i naređajte još jedan red keksa.

 

Stavite u frižider na dva sata da se ohladi, a onda pospite šećerom u prahu.

 

 

 

makonda-tracker