recept dana

DOMAĆE POSLASTICE VOLE SVI UKUĆANI: Obradujte ih svežim ŠTRUDLAMA sa vanil kremom i grizom!

0

Ovaj kolač možete imati za dva dana, samo štrudlu pokrijte kuhinjskom krpom. 

Štrudla
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

500 gr tankih kora za pitu

 

Fil za premazivanje:

 

3 jaja

3 supene kašike šećera

200 ml ulja

200 ml jogurta

100 grama griza

1 prašak za pecivo

 

Fil od pudinga:

 

litar mleka

3 kesice pudinga od vanile

9 supenih kašika šećera

Za ukrašavanje:

šećer u prahu

 

Priprema:

 

Sipajte mleko u šerpu, dodajte 9 kašika šećera i stavite da se kuva. Kad mleko proključa, ulijte razmućen prašak za puding od vanile i kuvajte dok se ne zgusne.

 

Uključite rernu na 180 stepeni. Na tepsiju stavite papir za pečenje.

Umutite 3 jaja, 3 kašike šećera, ulje, jogurt, griz i prašak za pecivo.

 

Uzmite jednu koru, premažite je ovim filom, preko nje stavite drugu koru i premažite je filom, pa isto uradite i sa trećom korom. Kad stavite četvrtu koru, nanesite prohlađen puding od vanile duž ivice kore i pažljivo urolajte.

Tako uradite sa svim korama dok ih ne utrošite.

 

Štrudlice poređajte u tepsiju, poprskajte ih uljem i stavite u već zagrejanu rernu da se peku dok ne porumene.

 

Ispečene štrudlice ostavite nekoliko sati na hladnom mestu, pa ih isecite, pospite šećerom u prahu i služite.

 

Štrudla
foto: Printscreen

 

 

 

 

 

makonda-tracker